ANASAYFA » DUYURU » GENELDUYURULAR » KOSGEB ESNAFA 3 YIL GERI ODEMELI 50 BIN LIRA FAIZSIZ KREDI VERECEK
9/12/2016, 16:22

Kosgeb esnafa 3 yıl geri ödemeli 50 bin lira faizsiz kredi verecek

Kosgeb 50 bin lira sıfır faizli esnaf kredisi ayrıntıları

Başbakanımız konuşmasında şunları söyledi. “Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından kobi’lere yönelik olarak Bir destek var Bu destek çerçevesinde KOSGEB mevcut bilançoları esas alarak İşletmelere ilk 12 ay için Geri ödemesiz Olmak üzere üç yıl vadeli 50.000 lira kredi desteği verilecek.” Açıklamaya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Faruk ÖZLÜ devam etti ve şunları söyledi.

Kosgeb’e üye olan küçük işletmelerin 12 ay içerisinde ki ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 bin lira verilecek. KOSGEB tarafından verilecek olan 50 bin lira faizsiz krediden 15 bin civarında kobi’nin faydalanması beklenmektedir. Bu kredinin faizini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı olan KOSGEB ile birlikte ödeyeceğiz. Bahse konu Kredi ilk yıl ödemesiz iken geriye kalan 24 ay boyunca geri ödemeli olacaktır. 50 bin lira faizsiz KOBİ kredisini amacı kobileri rahatlatmaktır.

Esnafa verilecek olan bu Kredi son 2 yıl içerisinde 3 er aylık eşit taksitler halinde ödenecektir. Ödemenin  24 ay içerisinde olacağız değerlendirildiğinde Esnafımız 50 bin lira limitli kredi 8 taksitle ödeyecektir Bu da aylık ortalama 6.250 TL. ödemeli olacaktır. 3 ayda bir kez ayda 6250 TL. ödeyen esnafımız faizsiz 50 bin liradan yararlanacaktır.

Sayın Başbakanımız bu desteğin küçük işler yapmak isteyen girişimcilere Biz kaynak olacağını anlattı. Başbakanımız 50.000 lira kredinin Küçük esnafa verildiğini bilmesini istedi. 15.000 KOBİ’ nin ve esnafın bu krediden faydalanması amaçlanıyor. Bu destek için 750 milyon liralık bir kaynak ayrıldı ve bu kaynağın maliyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına 150 milyon lira civarında olacaktır.

Başbakanımızın Binali YILDIRIM bu desteğin daha çok el emeği ile para kazanan, sanatkalara yönelik olduğunu bir kaç defa sözlerine eklerken, KOSGEB’e üye olan ve ihtiyaç sahibi küçük işletmelere bu destek sağlanacak.

Kosgeb esnafa 3 yıl geri ödemeli 50 bin lira faizsiz kredi hakkında ayrıntılar yakında netleşecektir. Bu içerik bilgi amaçlı olup, Kosgeb’in resmi sitesinden daha net bilgi alabilirsiniz.


Nasıl yardımcı olabiliriz?